13 stycznia 2015

Najprostsze na świecie kotleciki z ryżu i kaszy jaglanej

Wspominałam w poprzednim poście o napadzie kompulsywnego gotowania. Oto i kolejny z jego efektów: kotleciki z ryżu i kaszy jaglanej. Takie proste, a takie smaaaaczne :)

Kotleciki z ryżu i kaszy jaglanej

Składniki

po pół szklanki ryżu, kaszy jaglanej
3/4 szklanki słonecznika

2 jajka
3 łyżki oleju rzepakowego

Przyprawy

po pół łyżeczki bazylii i estragonu
1 łyżeczka czarnuszki
szczypta kuminu
szczypta chili

sól do smaku

Wykonanie

1. Kaszę i ryż gotuję na miękko i studzę.
2. Mieszam wszystkie składniki. Formuję kotleciki i układam na papierze do pieczenia.
3. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Kotleciki z ryżu i kaszy jaglanej

1 komentarz: