13 lutego 2014

Grzybowe tortellini z papryką

Danie z tego posta powstało w nierzadko występujących okolicznościach: w lodówce nie ma nic, do sklepu nie ma czasu iść, a w dodatku na zrobienie obiadu mam 15 minut. Wychodzę jednak z założenia, że nie ma takiego "nic", z którego nie dałoby się zrobić czegoś - nawet jeśli ma się na to tylko kwadrans.


Grzybowe tortellini z papryką
Składniki

1 op. tortellini z grzybami (250 g)
1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
odrobina oleju do smażenia
sól, pieprz do smaku

Wykonanie

1. Tortellini gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. W międzyczasie drobno kroję cebulę i podsmażam ją na rozgrzanym oleju.
3. W międzyczasie (to słowo klucz w tym przepisie) kroję paprykę w kostkę, a następnie dodaję ją do cebuli. Dodaję zioła i czosnek i duszę pod przykryciem.
4. Odcedzam tortellini i łączę z warzywami, które do tego czasu powinny już być miękkie. I gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz