![]() |
Zupa szpinakowo-botwinkowa z marchewkowym makaronem |
3 l bulionu warzywnego
2 pęczki botwinki
400 g świeżych liści szpinaku
1 duża marchewka
po 1/2 łyżeczki rozmarynu i tymianku
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
1. Buraczki kroję w cienkie plastry. Liście botwiny i szpinaku siekam i zalewam wszystko wrzącym bulionem.
2. Gotuję 15 minut na małym ogniu. W międzyczasie obieram marchewkę i kroję obieraczką na wstążki. Następnie układam wstążki jedna na drugiej i kroję w cienkie paski a la spaghetti.
3. Dodaję do zupy marchewkę i przyprawy i gotuję jeszcze 3 minuty.
I gotowe :). Podaję z pestkami dyni i śmietanką kokosową lub jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz