23 grudnia 2013

Warzywa duszone

Danie z rodzaju banalnie prostych i raczej nie zagra pierwszych skrzypiec na stole, ale doskonale się nadaje na dodatek.


Warzywa duszone
Składniki

3 czerwone papryki
300 g pieczarek
1 brokuł
2 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka tikka masali
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka łagodnej papryki czerwonej
1 ząbek czosnku
sól do smaku

Wykonanie

1. Brokuł dzielę na różyczki i wrzucam na rozgrzany olej. Duszę pod przykryciem.
2. Pieczarki kroję w ćwiartki i po około 10 minutach dorzucam do brokuła.
3. Paprykę kroję w słupki i dorzucam do pozostałych warzyw po około 5 minutach.
4. Dodaję zioła, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duszę razem jeszcze około 10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz