30 grudnia 2013

Kapusta z grzybami

Była już kapusta z grochem, jaką jadało się zawsze w mojej rodzinie. Tym razem coś ze stołu świątecznego w domu rodzinnym mojej Drugiej Połowy.


Kapusta z grzybami


Składniki

500 g kapusty kiszonej
1 cebula
20 g grzybów suszonych
2 łyżeczki kminku
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Wykonanie

1. Kapustę odciskam i drobno kroję. Dodaję kminek. Zalewam wrzątkiem i gotuję około 30 minut.
2. Grzyby kruszę, zalewam niewielką ilością wrzątku i gotuję około 30 minut.
3. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na złoto.
4. Łączę wszystkie składniki, dodaję pieprz i w razie potrzeby odrobinę soli. Gotuję wszystko razem jeszcze przez kilkanaście minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz