Tarta z cukinią |
Spód tradycyjny według tego przepisu: ciasto na tartę
lub spód bezglutenowy według tego przepisu: bezglutenowe ciasto na tartę
Farsz:
1 średnia cukinia
200 g pomidorków koktailowych
Sos:
2 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka mascarpone
2 łyżki tartego sera żółtego
1 łyżeczka czarnego sezamu
2 łyżeczki rozmarynu
sól do smaku
Wykonanie
1. Cukinię kroję w plasterki i układam je na podpieczonym spodzie do tarty. Najlepiej układać je wkoło, zaczynając od brzegu tarty i kierując się ku środkowi.
2. Pomidory przekrawam na pół i układam na cukinii (miąższem do góry).
3. Wszystkie składniki na sos wrzucam do blendera i dokładnie miksuję.
4. Zalewam farsz sosem i wkładam na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz