25 listopada 2013

Dip jogurtowo-pomidorowy

Jednym z kulinarnych samograjów u mnie w domu są warzywa - dowolne - ugotowane (najlepiej na parze) lub podduszone z dodatkiem ulubionych ziół, podawane później na gorąco, ale za to z zimnym sosem. Ostatnio miałam wenę i zaimprowizowałam kolejną wariację na temat sosu jogurtowego - raczej na stałe wejdzie do naszego domowego menu. Nadaje się nie tylko do gotowanych warzyw, ale i do surowych (np. słupków z selera naciowego, marchewki i ogórków).


Dip jogurtowo-pomidorowy
Składniki

100 ml jogurtu
1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżka twarożku czosnkowego
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
szczypta kardamonu

Wykonanie (uwaga, to będzie długi i skomplikowany proces!)

1. Wszystkie składniki mieszam w blenderze na jednolitą masę.

:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz