7 października 2013

Kasza gryczana z pieczarkami i fasolą

Tym razem przepis na potrawę, która może zarówno stanowić dodatek do głównego dania, jak i pojawić sama pełnić tę dostojną funkcję. Panie i Panowie, przed Wami kasza gryczana w błyskawicznym i banalnie prostym wydaniu.

Kasza gryczana z pieczarkami i fasolą
Składniki

125g (1 woreczek) kaszy gryczanej
6 pieczarek
1 puszka czerwonej fasoli
garść posiekanej naci pietruszki
1/2 łyżeczki tymianku
szczypta kminku
sól do smaku

Wykonanie

1. Gotuję kaszę.
2. W międzyczasie kroję pieczarki w plasterki i przez około 10 minut duszę w odrobinie wody. 
3. Do ugotowanej kaszy dodaję pieczarki, fasolę, tymianek i kminek. Wszystko jeszcze raz podgrzewam.
4. Przed podaniem dodaję świeżą pietruszkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz